Το νερό πηγή ζωής είναι μια εργασία των μαθητών της ΣΤ2 τάξης του 8ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης με στόχο να ευαισθητοποιηθούμε και να εκτιμήσουμε την αξία του νερού στην ύπαρξη της ζωής και στην υγεία μας.
Να κατανοήσουμε τον κύκλο του νερού και τη σημασία του στη ζωή
Να ενημερωθούμε για έργα ύδρευσης, υδροηλεκτρικά εργοστάσια, υδραγωγεία, δίκτυα κ.ά.
Πληροφορίες στον ιστότοπο:
https://sites.google.com/site/toneropegezoes/home

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Επιβίωση


Θα επιβιώσει άραγε το παιδί της φωτογραφίας από το Μπανγκλαντές; Είναι ένα από τα χιλιάδες που έχουν διακομιστεί τις τελευταίες ημέρες στο Διεθνές Κέντρο Διαρροϊκών Ασθενειών και Ερευνών του Μπανγκλαντές στην Ντάκα, την πρωτεύουσα.
Συμπτώματα ακατάσχετης διάρροιας εξαιτίας του ακατάλληλου προς πόση νερού, το οποίο καταναλώνουν υποχρεωτικά τα δεκάδες εκατομμύρια εξαθλιωμένων κατοίκων της πάμπτωχης αυτής χώρας, ταλαιπωρούν με ιδιαίτερη ένταση παιδιά και ενηλίκους.
Αλατούχος ορός είναι η μοναδική "τροφή" που επιτρέπεται να δοθεί αρχικά στα άρρωστα παιδιά από το στόμα. Το χέρι του πατέρα με την κούπα είναι η ελπίδα σωτηρίας του μικρού.
Ομάδα Δικέφαλος Αετός

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ θλιβερό το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, πάσχουν από ασθένειες που προκαλούνται λόγω του ακατάλληλου προς πόση νερού ή της έλλειψης νερού, ενώ εμείς όχι μόνο έχουμε αρκετό νερό, αλλά το σπαταλάμε κιόλας. Εύχομαι οι άνθρωποι που υποφέρουν από αρρώστιες που έχουν σχέση με το νερό να μην υποφέρουν άλλο πια.

    Όλγα - Μαρία Στ. ΣΤ'2

    ΑπάντησηΔιαγραφή